• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • CREMATIE, MOGELIJKHEDEN VOOR ASBESTEMMING

  Steeds vaker wordt gekozen voor een crematie. Nabestaanden hoeven geen graf te onderhouden. En cremeren kost vaak minder dan begraven. Begraafplaats/crematorium Moscowa in Arnhem heeft verschillende mogelijkheden als bestemming voor de as. Behalve het strooiveld zijn er andere mogelijkheden met elk hun eigen karakter.

  Verstrooiing van de as

  As kan worden verstrooid op strooiveld. U mag hier als familielid bij aanwezig zijn. Ook kunt u een naamplaatje op de herdenkingszuil laten plaatsen. Het verstrooien van as is kan ook op particuliere graven. De kosten voor het verstrooien van de as zijn ongeveer €100,-. U kunt de as ook verstrooien op verstrooiterrein Delhuysen in Arnhem.

  Wilt u as verstrooien op een andere plek? Bijvoorbeeld in het bos, of bij een rivier? Dan moet u de as-verstrooiing toestemming hebben van de grondeigenaar. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

  Bijzetten as in een graf

  U kunt de as van een overledene laten bijzetten in een particulier graf. Hierin kunnen 3 asbussen worden bijgezet.

  Urnengraf

  Een urnengraf lijkt op een eigen graf, maar dan kleiner: 1 bij 1 meter. U kunt de urn in of op het graf laten bijzetten. In een urnengraf kunt u 4 asbussen plaatsen. Naar eigen smaak kunt u binnen een aantal randvoorwaarden, een grafsteen of grafmonument laten plaatsen.

  Urnen nis

  Op de begraafplaats Moscowa in Arnhem staan enkele urnenmuren. De urnenmuren zijn opgebouwd uit een aantal afzonderlijke urnen nissen.

  Urn of assieraad

  U kunt ook de as mee naar huis nemen en bewaren in een urn of assieraad. Hierover vertellen wij u graag meer.

  Herinneringsboom

  U kunt de as ook op laten gaan in de groei van een te planten jonge boom. U kunt kiezen uit verschillende bomen. Zoals de zilverlinde, dakplataan, Catalpa bignonioides (trompetboom) en Prunus (sierkers).

  De as wordt in de kuil van de aan te planten boom gelegd. Hier mag u bij aanwezig zijn. Bij de boom plaatsen wij een bordje met naam, geboorte- en overlijdensdatum. De medewerkers van onze begraafplaats dragen zorg voor het onderhoud. De plaats van de boom wordt samen met u bepaald. De kosten hiervoor bedragen ca. €1.250,-.

  Andere crematoria

  Naast crematorium Moscowa in Arnhem zijn er andere locaties in de regio voor een crematie. Zoals het crematorium in Dieren, Beuningen, De Omarming in Zutphen en Jonkerbos in Nijmegen.

  Meer informatie over een crematie?

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel ons gerust voor de mogelijkheden op telefoonnummer 026 – 84 83 148.

   

  Bron foto: begraafplaats & crematorium Moscowa, Arnhem