• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • ALLES DRAAIT OM DE WENSEN VAN DE OVERLEDENE EN VAN DE NABESTAANDEN

  Jurgen Theunissen Uitvaartzorg is werkzaam in de regio’s Nijmegen, Arnhem en Ede / Wageningen en verzorgt uitvaarten op eigentijdse wijze. Hierbij staan maatwerk voor de nabestaanden en vooral aandacht voor hun emoties voorop. Met een team van jonge mensen zorgen Jurgen en zijn naaste medewerker Koen Mensink voor een menselijk en passend afscheid, waarbij overlijden niet als een taboe, maar als een bespreekbaar onderwerp wordt beschouwd.

  Minder taboes

  Jurgen (39) raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het uitvaartwezen. “Kennissen van mijn ouders hadden een uitvaartonderneming tegenover mijn lagere school en ik raakte al snel geïnteresseerd door de dienstbaarheid en klantgerichtheid van het vak. Ik kwam er achter dat de uitvaartbranche naar mijn mening te veel werd beheerst door taboes en besloot dat ik daar iets aan wilde doen. Afscheid nemen is altijd verdrietig, maar hoeft niet somber te zijn. Ik kwam tot de conclusie dat verjonging van de branche niet overbodig was.’’

  Veel geleerd

  Na zijn opleiding begon Jurgen als drager, uitvaart­assistent en chauffeur. Later, na zijn studie, werkte hij als uitvaartverzorger en relatiemanager bij een uitvaartonderneming in Nijmegen en omgeving. Vervolgens als franchise uitvaartondernemer. “In die beginperiode leerde ik veel van collega­ondernemers op het gebied van leidinggeven, teamwork, netwerken, kennisoverdracht en dat je gedrevenheid jezelf staande kan houden. Ik werd actief lid van diverse ondernemersverenigingen en mijn leidinggevende rol werd vooral sturend en motiverend. Ik besefte dat ik niet alleen het maximale uit mijn mensen moest halen, maar vooral uit mezelf.”

  Echt iets betekenen

  Theunissen vervolgt: Ook leerde ik in die tijd dat mensen in zo’n bijzondere en emotionele periode in hun leven op hun puurst zijn en besloot dat ik met mijn dienstbare karakter iets voor hen wilde betekenen. Mijn empathische manier van omgang met nabestaanden maakte veel positieve reacties los en dat leidde uiteindelijk tot de oprichting van mijn eigen uitvaartonderneming, per 1 januari van dit jaar. Daardoor kan ik op mijn eigen unieke manier de overledene de aandacht en het respect geven die hij of zij verdient. Daarmee wil ik het afscheid voor de nabestaanden wat mooier en het verdriet wat draaglijker maken.”

  Tijd voor de menselijke emoties

  Voor Jurgen en Koen zijn empathisch vermogen en de capaciteit om met verschillende persoonlijkheden om te gaan zeker zo belangrijk als organisatietalent. “We leveren maatwerk vanuit een frisse visie en een jonge uitstraling, gecombineerd met jarenlange ervaring. We kunnen feilloos organiseren, niet alleen goed, maar ook snel. Daardoor houden we veel tijd over om aan de nabestaanden te besteden.”

  Jonge, open benadering

  Jurgen heeft inmiddels gemerkt dat het werken met jonge mensen aanspreekt. “Hun aanpak schept vaak een gevoel van verlichting. Daarom werken we veel met jonge dragers en jonge mensen die de ontvangst verzorgen, nabestaanden de weg wijzen of het condoleanceregister beheren. Discreet maar effectief functioneren staat daarbij net zo centraal als een warme persoonlijke benadering.”