• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • Kinderuitvaart: zoveel emoties door elkaar

  Daar liep ik dan. Door het ziekenhuis, naar de kraamafdeling. Voor een kinderuitvaart. Het voelde niet natuurlijk. Het klopte gewoon niet. Overal zag ik blije opa’s en oma’s met knuffels lopen. Vanmiddag was ik ook gebeld door een man die net drie dagen opa was. Maar zijn bericht was alles behalve fijn.

  Tegenstrijdige gevoelens

  Jop was samen met zijn tweelingbroer Teun te vroeg geboren. Teun was nog aan het aansterken, Jop was te ziek om erbovenop te komen. Toen ik de kamer binnenkwam, keken de ouders me glazig aan. De tegenstrijdige gevoelens van de ouders waren voelbaar voor mij in de kamer. 

   

  “Het klopte gewoon niet.”

   

  Hoop houden

  Een paar dagen geleden waren ze nog in de wolken door de geboorte van hun tweelingzoons. Al snel veranderde dat gevoel door de vroeggeboorte in onzekerheid. Zouden ze sterk genoeg worden? Hun angst werd enerzijds werkelijkheid. Boosheid en verdriet kwamen in de plaats. Maar toch blijven ze hoop houden voor hun andere kindje. Hoop om Teun uiteindelijk wel mee naar huis te kunnen nemen.

  Ballonnen & bellenblaas op de kinderuitvaart

  Op de dag van de kinderuitvaart had een aantal familieleden een knuffel meegenomen. Knuffels om bij het kistje te leggen. We lieten blauwe en witte ballonnen los en bliezen bellenblaas de lucht in. Een emotionele dag. Direct na de kinderuitvaart gingen de ouders weer terug naar hun andere zoontje in het ziekenhuis.