Landgoed Mookerheide & ik

Mijn band met natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide

Landgoed Mookerheide heeft een rubriek waarbij ze mensen aan het woord laten over de band die zij hebben met het landgoed. Deze keer was ik aan de beurt.

”Uitvaartondernemer Jurgen Theunissen. Als uitvaartverzorger is hij regelmatig werkzaam op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide; een gebied dat hij goed kent omdat hij een deel van zijn jeugd hier doorbracht.”

Afscheid in de natuur

”De opkomst van natuurbegraven en de wens van mensen om in de natuur begraven te willen worden, maakt dat ik meer en meer op verschillende natuurbegraafplaatsen werkzaam ben, zoals bijvoorbeeld op Landgoed Mookerheide.

Met de omgeving van de Mookerheide heb ik een extra binding. Een groot deel van mijn jeugd heb ik hier doorgebracht. Van mijn vaders kant woonden mijn opa en oma lange tijd naast de kerk in Molenhoek. Van mijn moeders kant bezat de familie van mijn oma een woning op de Bisseltsebaan in Mook. Veel schoolvakanties verbleef ik met mijn oma en mijn broertjes in de regio; wandelen in de bossen rondom Mook en vooral over het prachtige heidegebied, boodschappen doen met oma in Groesbeek en Molenhoek en langs bij mijn andere opa en oma.

Het is iedere keer weer bijzonder voor mij om een uitvaart te verzorgen op deze natuurbegraafplaats. Het prachtige bosgebied met daartussen de wandelpaden en open velden maar ook de verandering in de seizoenen is erg mooi. Daarnaast sluiten de filosofie en de daarmee gepaard gaande keuzes goed aan bij wat ik zelf belangrijk vind; oog voor onze omgeving en de mogelijkheid van een duurzaam afscheid.”

Jurgen Theunissen

Meer informatie over Jurgen Theunissen