• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • Rouwen is al moeilijk genoeg

  Wij van Lutto weten dat maar al te goed. Met behulp van de LUTTO-app krijg je inzicht in je eigen rouwproces en betrek je familie en vrienden hierbij.

   

  Mijn naam is Quirine Wissink en ik ben 26 jaar oud. Toen mijn vader in 2017 plotseling overleed was ik op zoek naar een app die me inzicht zou kunnen geven in mijn rouwproces. Omdat zo’n app niet bestaat besloot ik deze zelf te ontwikkelen. Robin van Iersel, 27 jaar, helpt me hierbij. Robin is content designer bij LUTTO en ook zij is haar vader verloren. Beiden hebben we een enorme passie en ambitie om de LUTTO app te ontwikkelen en hiermee anderen te kunnen ondersteunen.

  Je hebt net te horen gekregen dat een dierbare ernstig ziek is. Je moeder, vader, zoon of dochter. Je partner. Een tante of oom. Je beste vriend of vriendin. Of iemand die wellicht verder weg van je staat. Misschien wordt deze dierbare nooit meer beter en heeft hij of zij intensieve zorg nodig. Misschien overlijdt jouw dierbare, binnenkort, of in de toekomst.

  Er gaan allerlei gedachten door je hoofd, maar je maakt je vooral grote zorgen. Je denkt na over hoe je er zo goed mogelijk voor jouw dierbare kan zijn.

  Maar hoe gaat het eigenlijk met jou? Lijdt jouw studie, werk en/of relatie onder het geheel? Slaap je slecht? Kun je je moeilijk concentreren of voel je je vermoeid? Al deze factoren zorgen er voor dat je niet lekker in je vel zit. Verre van zelfs.

  Je wilt doorgaan met je dagelijkse bezigheden, je wilt sterk blijven. Maar jij bent ook belangrijk! En jouw gevoelens en gedachten al helemaal. Want als jij lekkerder in je vel zit, kun je beter zorg dragen voor de persoon die het hard nodig heeft.

  De visie van LUTTO is vrij simpel: we ondersteunen de rouwende in het proces van verlies en verdriet. Tevens verlagen we de drempel om je naaste familie, vrienden en collega’s om hulp te vragen. De functionaliteiten die LUTTO te bieden heeft, dragen hieraan bij. Kijk voor meer informatie op de website: www.getlutto.app.