Opbaren, verzorgen en repatriëring

OPBAREN EN VERZORGEN

Na het overlijden vindt de laatste verzorging plaats. Dit wordt ook wel afleggen genoemd. Het lichaam van de overledene wordt gewassen, gekleed en verzorgd. Steeds vaker helpen nabestaanden hierbij. Dit kan helpen in het rouwproces. U bepaalt zelf of en hoe u bij de laatste verzorging wilt helpen. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van nabestaanden. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Opbaring mogelijkheden

De opbaring is voor veel mensen een moment om afscheid te nemen. Opbaren kan thuis of in een uitvaartcentrum. Zelfs een locatie bij een kerk of sportclub kan.

Thuis opbaren, een vertrouwde omgeving

U kunt er voor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. U kunt dan de hele dag bij uw dierbare zijn. Jurgen Theunissen Uitvaartzorg heeft een speciale koeling om de ruimte en het lichaam te koelen. Thuis opbaren kan niet altijd. Tijdens de laatste verzorging overleggen we met u wat mogelijk is. Opbaren op de kamer van de overledene is ook mogelijk in deze verpleeghuizen en verzorgingshuizen: DrieGasthuizenGroep locaties in Arnhem, Pleyade locaties in Arnhem, Insula Dei Arnhem, Woonzorgcentrum Vreedenhoff Arnhem, Attent Zorg en Behandeling Regina Pacis Arnhem, Huize Kohlmann Arnhem, Vilente locaties in Oosterbeek, Icare Oosterbeek, Missiehuis Vrijland Oosterbeek.

Opbaren in een uitvaartcentrum

U kunt er ook voor kiezen om uw dierbare op te baren in uitvaartcentrum Monuta Arnhem Zuid, Uitvaartcentrum Moskowa en DELA uitvaartcentrum. U kunt een afspraak maken wanneer u uw dierbare wilt bezoeken.

24-uurs kamer, altijd toegang

U kunt gebruikmaken van een 24-uurskamer. Als u dat wenst, kunt u de ruimte aankleden met persoonlijke spullen om zo een huiselijke sfeer te creëren. Buiten de rouwkamer vindt u een kitchenette en toiletvoorzieningen. U hoeft geen afspraak te maken om op rouwbezoek te komen. Als u kiest voor de 24-uurskamer kunt u zo vaak komen als u wilt en net zo lang blijven als u wilt. U krijgt van ons een speciale sleutel waarmee u op elk gewenst moment in het uitvaartcentrum kunt komen. Zo kunt u afscheid nemen zoals u dat wilt.

Speciale locatie

Wellicht is er een andere bijzondere plek waar u graag de opbaring zou willen laten plaatsvinden. Ook dat is natuurlijk mogelijk. U kunt zelf afspraken maken met deze locatie, maar Jurgen Theunissen Uitvaartzorg kan u hier ook bij helpen. Wij zorgen vaak voor aanvullende zaken, zoals bijvoorbeeld een koeling en een kamerscherm.

REPATRIËRING VAN OF NAAR NEDERLAND

Bent u in het buitenland en krijgt u te maken met een overlijden? Of wilt u een overledene laten repatriëren van Nederland naar een ander land, bijvoorbeeld naar het vaderland? Neem dan contact op.

Overledenen overbrengen vanuit Nederland

Een overledene kan worden gerepatrieerd naar alle landen van de wereld. Wij regelen hiervoor alles. Zoals het vervoer en de officiële documenten. Ook nemen we contact op met de uitvaartverzorger in het buitenland.

Overledene overbrengen vanuit buitenland

Wij helpen u bij het overbrengen van uw dierbare vanuit het buitenland naar Nederland. Wij nemen het regelwerk voor u uit handen. Zoals het contact met ambassades en consultaten, de verzorging en het repatriëren zelf.