• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • Samen sterker met een ritueelbegeleider

  Soms is het fijn als iemand een familie goed kan helpen met de invulling van de uitvaart. Wat betekent dit overlijden voor mij? Welke herinneringen heb ik? Welke gedichten kies ik? Allemaal vragen die in je opkomen. Vragen waarbij hulp welkom is. Voor die hulp schakel ik regelmatig een ritueelbegeleider in. Een van hen is Sieneke Roelfsema.

  Elkaar versterken

  Een jaar of acht geleden ontmoette ik Sieneke voor het eerst. Ze was net gestart als ritueelbegeleider en verzorgde met mij een uitvaart. Dat was het begin van een fijne samenwerking. Sieneke zorgt voor de inhoud van de ceremonie als uitvaartspreker en ik regel alles daaromheen. Op die manier versterken we elkaar. 

  Alles moet kloppen
  Soms weet je even niet goed hoe je een uitvaart wilt invullen. Of lukt het binnen de familie niet om het eens te worden over de invulling. Ritueelbegeleider Sieneke helpt bij het vinden van de juiste invulling. Ook bemiddelt ze daarbij als dat nodig is. Alles moet kloppen, zowel voor de overledene als voor de nabestaanden.

  “We versterken elkaar.”

  Ritueelbegeleider
  Als ik voel dat een familie er behoefte aan heeft, schakel ik Sieneke in. Met een leeg kladblok stapt ze binnen en staat samen met de familie stil bij het overlijden. “We halen herinneringen op, vertellen anekdotes. We denken na over wat diegene voor je betekent, wat je meeneemt en wat je gaat missen. Maar ook staan we stil bij wat de dood voor jou betekent,” vertelt Sieneke met passie. “Uiteindelijk ga ik met een kladblok vol verhalen weer naar huis. Aan de slag om passende, persoonlijke en troostende teksten te schrijven voor de afscheidsceremonie ”.