• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • PERSOONLIJKE ROUWKAARTEN

  Jurgen Theunissen Uitvaartzorg levert de tekst aan bij de drukkerij. U ontvangt een voorbeeld van de rouwkaart en geeft door of u nog onderdelen wilt veranderen. Als de rouwkaart akkoord is, wordt deze gedrukt.

  Jurgen Theunissen Uitvaartzorg haalt de rouwkaarten op en zorgt voor de bezorging. Wilt u uw wensen persoonlijk bespreken met de drukker? Dan is dit mogelijk. Ook kunt u als u dit wilt een proefdruk ter plaatse bekijken.

  Vaste onderdelen bij een rouwkaart

  Op een rouwkaart staat de volgende informatie

  • Een gedicht
  • Aanhef waarin een overlijden wordt aangekondigd
  • Naam overledene
  • Geboorte- en overlijdensdatum. Of hoe oud iemand is geworden
  • De gegevens waar de uitvaart zal plaatsvinden
  • Een correspondentieadres waar mensen hun blijk van medeleven naar kunnen sturen
  • Het adres van de opbaring, zodat mensen daar bloemen kunnen laten bezorgen
  • De namen van het gezin of de familieleden die de kaart hebben opgesteld

  Keuze in rouwkaarten

  U kunt kiezen voor een rouwkaart met een grijs of een zwart kader. Tegenwoordig zien we steeds vaker gekleurde afbeeldingen. U kunt een eigen foto aanleveren om als achtergrond te gebruiken. Bijvoorbeeld een foto van de overledene, van het huis, van een huisdier of van een belangrijke plek. Jurgen Theunissen Uitvaartzorg heeft ook veel afbeeldingen waaruit u kunt kiezen. PostNL heeft een Rouw Verzend Set. Hieraan herkent Post NL rouwkaarten en zorgen ze ervoor dat ze apart van andere post worden verwerkt.
  Er zijn formaten rouwkaarten: vierkant, A5-model of het formaat van een rouwbrief zoals die vroeger veel werd gebruikt. Wij noemen dat een ‘legal' formaat, naar het Amerikaanse papierformaat ‘legal'.

  Rouwadvertentie

  Misschien vindt u geen lijst met contactpersonen van de overledene. Hierdoor kan het zijn dat u iemand vergeet uit te nodigen. Bijvoorbeeld een zakelijke relatie. Om dit te voorkomen kunt u een zin opnemen in de overlijdensadvertentie: Indien u geen persoonlijke bericht heeft ontvangen, graag deze aankondiging als zodanig beschouwen'. De krant kan de rouwadvertentie voor u opmaken. Jurgen Theunissen Uitvaartzorg kan u hierbij helpen.

  Bidprentje en dankbetuiging

  Wilt u een bidprentje meegeven na de dienst? Of een dankbetuiging sturen aan alle gasten? Het kan mooi zijn om op alle rouwdrukwerk dezelfde foto en hetzelfde gedicht te gebruiken. De drukkerij kan ook zorgen voor de dankbetuigingen en bidprentjes. En voor een foto van de overledene voor op de kist.

  Bel ons gerust voor de mogelijkheden op telefoonnummer 026 – 84 83 148.

  Contact over rouwkaarten