Samenwerken voor een fijne uitvaart in Arnhem

Twee weten meer dan één. Daarom ben ik bijzonder blij met Koen Mensink als mijn collega uitvaartverzorger voor een uitvaart in Arnhem. Samen zorgen we ervoor dat uitvaarten in de regio tot in detail worden geregeld. We werken inmiddels meer dan een jaar samen en ik merk dat we enorm goed op elkaar ingespeeld zijn. Dat is fijn voor ons, maar ook voor de nabestaanden die wij bijstaan.

Kennismaken
“We hebben al veel over u gehoord, maar we willen toch graag even kennismaken.” Als een man mij belt om een uitvaart in Arnhem voor zijn zieke partner door te nemen, ga ik meteen langs. Zelf hebben ze al over het een en ander nagedacht, zoals welke rouw- en volgauto ze willen. Ook een afbeelding voor de rouwkaart is al uitgezocht.

Inspireren
Maar ik ben er ook om te inspireren. Daarom vraag ik: “Welke kist zou u willen? Spaanplaat, massief, met bekleding of met een print?” Ze gaan er nog over nadenken. Het is ook niet erg als wensen nog veranderen. Alles wat we nu bespreken, kan altijd nog gewijzigd worden.

Doorspreken
Later bespreek ik met Koen wat in ons gesprek aan de orde is gekomen. Zo is hij ook tot in de kleinste details op de hoogte van wat meneer Blokker graag wil. Gelukkig ook maar, want net op het moment dat ik in het buitenland zit, komt zijn overlijdensmelding binnen.

“Ik merk dat we enorm goed op elkaar ingespeeld zijn”

Erheen
Koen gaat erheen: “Ik voelde al snel een klik met de nabestaanden. Zo hing er een ingelijste poster van Dalí. Toen ik daar een compliment over maakte, was het ijs direct gebroken. Meneer Blokker bleek zelf ook te schilderen en de familie koos ervoor om een van zijn eigen schilderen op de kist te laten printen.” Jurgen is tevreden met hoe alles is gegaan: “Dankzij Koen kan de familie op liefdevolle wijze afscheid nemen. Ik had het zelf niet beter kunnen doen.”

Tevreden over de uitvaart in Arnhem
Wanneer ik terug ben, neem ik direct contact op met de nabestaanden. Ze zijn zelfs zo tevreden met Koen dat ze hem het werk van Dalí uit de woonkamer willen schenken. Een mooier compliment had hij niet kunnen krijgen. En het doet mij goed om te weten dat nabestaanden er totaal geen last van hebben gehad dat ik de uitvaart doorspreek, terwijl Koen alles regelt. Dat nabestaanden goed geholpen worden, vind ik heel belangrijk. En daarin versterken Koen en ik elkaar.

Meer informatie en reacties van nabestaanden vindt u in ons online gastenboek. Of neem gerust vrijblijvend contact met ons op via (026) 84 83 148. Ook kunnen wij bij u langskomen om de mogelijkheden van ene uitvaart in Arnhem te bespreken.