• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • Thuisopbaring: een vertrouwde omgeving

  Op ieder moment nog even naast uw overleden dierbare zitten. Tot op de dag van de uitvaart bij hem of haar kunnen blijven. Thuis, in een vertrouwde omgeving. Dit is mogelijk met een thuisopbaring. Een vorm van opbaren die steeds vaker voorkomt. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

  Uw keuze
  ‘Heeft u al nagedacht waar de overledene tot de uitvaart mag verblijven?’ Deze vraag stel ik tijdens het bespreken van de uitvaartwensen. ‘Thuis of in het uitvaartcentrum?’ Een thuisopbaring klinkt misschien vreemd, maar het is vaak mooi en persoonlijk. U hoeft niet op afspraak naar een uitvaartcentrum. En is er alleen aandacht voor uw eigen gezin en de overledene.

  Wij helpen bij de thuisopbaring

  Een verzorger kleedt de overledene aan. De naaste familie mag daarbij zijn of zelfs meehelpen. En wij zorgen natuurlijk voor een goede koeling of de mogelijkheid om het lichaam te balsemen. Daarnaast komen wij regelmatig langs om te kijken. Zo kunt u in uw vertrouwde omgeving bij uw dierbare blijven tot de uitvaart. Ook kan de kist eerder bezorgd worden, zodat bijvoorbeeld kinderen de kist of deksel kunnen betekenen.

  ''Het is vaak mooi en persoonlijk.''

  Diverse manieren
  Opbaren kan in een kist, maar dit hoeft niet. Zo is er een soort plateau waarop de overledene kan liggen. Dit is heel toegankelijk omdat het geen hoge wanden heeft. U kunt degene zo goed zien en kinderen kunnen er gemakkelijk bij. Of gewoon in bed, alsof hij of zij ligt te slapen. Of op de bank, zodat nabestaanden bij hun overledene kunnen zitten. U kunt hierbij ook kiezen voor een lijkwade: een doek waarin de overledene wordt gewikkeld. Natuurlijk helpen wij u graag om te kijken wat bij uw wensen past.

  Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van thuisopbaring? Neem gerust contact op via 026 - 848 31 48 of info@jtuitvaartzorg.nl. Wij vertellen u er graag meer over.