Uitvaartzorg in Arnhem

UITVAARTZORG IN ARNHEM

Jurgen Theunissen Uitvaartzorg is dé uitvaartonderneming voor een persoonlijke uitvaart in Arnhem en omstreken. Een complete uitvaart regelen is voor u een emotionele en stressvolle gebeurtenis en deze periode wilt u doorbrengen met uw naasten. Daarom ondersteunen wij, Jurgen Theunissen en Koen Mensink, u met volle aandacht en betrokkenheid in dit proces. Wij helpen vanaf de eerste stap, om een complete uitvaart te verzorgen. Er komt bij het regelen van een uitvaart een aantal zaken kijken. De ligging en de sfeer van de locatie zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor de beleving van een uitvaart. Graag zoeken wij samen met u naar een locatie die past. Een plek waar u het afscheid kunt vormgeven zoals u dat wilt. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden voor een uitvaart in de regio Arnhem.

Uitvaartcentrum

Arnhem kent diverse uitvaartcentra, waaronder Uitvaartcentrum Moskowa, een voormalig boerderijtje dat volledig gerenoveerd is. Dit uitvaartcentrum ligt op loopafstand van begraafplaats en crematorium Moscowa. U kunt bij mij aangeven welk uitvaartcentrum uw voorkeur heeft. Elk uitvaartcentrum heeft een aula waar het afscheid gehouden kan worden. Condoleren is hier ook mogelijk. Het afscheid wordt vormgegeven volgens de wensen van de overledene en nabestaanden, bijvoorbeeld met muziek, foto’s en gedichten. Het is ook mogelijk de plechtigheid te laten opnemen.

Kerken

Arnhem kent meerdere kerken waar u terecht kunt voor een uitvaart. In Arnhem staan de Eusebiuskerk, de Koepelkerk, de Salvatorkerk, Opstandingskerk en Sint-Martinuskerk. De Eusebiuskerk en de Koepelkerk zijn ook te gebruiken voor niet-kerkelijke uitvaarten. In Velp kunt u gebruik maken van de kerk van Onze Lieve Vrouwe Visitatie, de Grote Kerk en De Oude Jan, en in Schaarsbergen is de kerk aan de Kemperbergerweg een mooie locatie.

Crematoria

Crematorium Moscowa aan de Waterbergseweg in Arnhem, is voorzien van twee aula’s. De Lindenzaal wordt meestal gebruikt als er voor een crematie gekozen is. De Berkenzaal is de meest gebruikte aula als er na de afscheidsbijeenkomst een begrafenis plaatsvindt. De glas in lood ramen in de aula’s geven een bijzondere sfeer, vooral als het zonlicht er doorheen schijnt.

Begraafplaatsen

Begraafplaats Moscowa is gelegen aan de Waterbergseweg in Arnhem. Deze begraafplaats biedt diverse soorten graven. U heeft hier de keuze voor een graf op het oude monumentale gedeelte of op het nieuwe gedeelte. Wij adviseren nabestaanden, wanneer zij een nieuw graf aanvragen, eerst met de beheerder een plek uit te zoeken. Op deze wijze kan bijvoorbeeld een persoonlijke wens van de overledene ingevuld worden, zoals het begraven worden onder een boom of in nabijheid van reeds eerder begraven familieleden. Ook heeft deze begraafplaats een katholiek en een islamitisch gedeelte.

Natuurbegraafplaats Heidepol

Op deze begraafplaats in de natuur vindt u alleen maar graven met eeuwigdurende grafrust. Kort na de begrafenis wordt er op het graf een houten schijf geplaatst met daarin de naam van de overledene gegraveerd. Deze houten schijf blijft liggen totdat deze op natuurlijke wijze is vergaan en mag daarna nog éénmaal vervangen worden. Deze graven zijn later alleen terug te vinden via een GPS systeem.

Het onderhoud aan het graf en aan de begraafplaats wordt overgelaten aan de natuur. Er kan geen grafmonument geplaatst worden.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Deze Natuurbegraafplaats ligt ook in Arnhem, op de grens met Oosterbeek. Deze begraafplaats is eigendom van de zusters Trappistinnen van de abdij Koningsoord. Ook op deze begraafplaats heerst eeuwigdurende grafrust.

Plechtigheid in een bijzondere locatie, bijvoorbeeld in een restaurant

Steeds vaker wordt er gekozen voor een afscheid in een restaurant of café. In Arnhem kan dit bijvoorbeeld in restaurant de Palatijn in het Sonsbeekpark, maar ook in Brasserie De Boerderij, Aan de Beek, in zaal Le Jardin achter Villa Velperweg, in Restaurant Trix of in de Oranjerie van Landgoed Groot Warnsborn. Voor een intiem, maar ook een grootser afscheid zijn Theater Het Hof, het Posttheater, Musis Sacrum en Stadstheater Arnhem ook erg geschikt. In de nabije omgeving van Arnhem kunt u ook kiezen voor de Oranjerie van Kasteel Rosendael, of voor het kasteel zelf. In Rozendaal is The Hunting Lodge ook een fijne locatie met prachtig uitzicht over de kasteeltuinen. In Oosterbeek kunt u bijvoorbeeld denken aan Landgoed de Westerbouwing, maar ook aan Tuin de Lage Oorsprong.

Invulling plechtigheid

U kunt de dienst vormgeven volgens uw wensen en die van de overledene. U kunt muziek spelen en foto’s tonen via een beamer. Er is gelegenheid om herinneringen aan het leven van uw dierbare te delen. Ook voorwerpen die veel hebben betekend, zoals een verzameling, kunnen de leidraad vormen. Een bijeenkomst wordt intiemer door een kring te vormen. Bij een kleine bijeenkomst kan elke gast een anekdote vertellen of een voorwerp of muziekstuk meebrengen dat een herinnering oproept. Het is mogelijk om de plechtigheid te laten vastleggen op DVD of USB. Ook live streaming behoort tot de mogelijkheden.

Na de uitvaart

Na de begrafenis of crematie willen nabestaanden vaak nog even met de gasten samen zijn. Om herinneringen te delen onder het genot van het koffiedrinken, samen een broodje te eten of om te dineren. Dit kan in de koffiekamer van het uitvaartcentrum, maar ook hier geldt dat andere locaties mogelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan restaurants waarin de plechtigheid kan plaatsvinden. Een condoleance kan ook in Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Als herinnering kunt u gasten een bidprent of gedachteniskaartje geven. U kunt ook denken aan een verzamelstuk. Of aan een bloem uit de tuin als de overledene daar vaak te vinden was.

Informeel samenzijn met condoleance; bij veel locaties is het mogelijk om dit aansluitend aan het afscheid te laten plaatsvinden. Dit kan informeel tijdens een lunch of een borrel, maar er kan ook bij binnenkomst een wat formelere wijze van condoleren gekozen worden.

Heeft u een vraag over het verzorgen van een uitvaart of wilt u uw wensen bespreken tijdens een vrijblijvend gesprek? Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Bel ons gerust voor de mogelijkheden 026 – 84 83 148.

VERZORGINGSGEBIED

Wij verzorgen een persoonlijke uitvaart in alle plaatsen in de regio Arnhem, bijvoorbeeld: Angeren, Arnhem, Bemmel, Bennekom, Brummen, Deelen, De Steeg, Dieren, Doornenburg, Doorwerth, Driel, Didam, Duiven, Eerbeek, Ellecom, Elst, Gendt, Giesbeek, Groessen, Haalderen, Heelsum, Heteren, Heveadorp, Huissen, Loenen, Oosterbeek, Renkum, Rheden, Rozendaal, Schaarsbergen, Velp, Westervoort, Wolfheze en Zevenaar. En op verzoek ook buiten deze regio.