Uitvaartzorg in ’s-Hertogenbosch

UITVAARTZORG IN
’S-HERTOGENBOSCH

Met mijn eigen uitvaartonderneming heb ik, Jurgen Theunissen, mijn droom waar kunnen maken: het verzorgen van persoonlijke uitvaarten. In de Regio Arnhem-Nijmegen, maar ook in Den Bosch en omgeving. Met raad en daad staan mijn collega Koen Mensink en ik voor u klaar. Van ons kunt u een persoonlijk contact, een deskundige voorbereiding en een goed georganiseerde uitvaart verwachten. Als begrafenisondernemer ken ik de weg in de uitvaartbranche in deze regio erg goed. Van kleinschalige crematoria tot een parochiekerkhof of een algemene begraafplaats, wij vertellen u graag welke mogelijkheden er in ’s-Hertogenbosch en omgeving zijn. Er komt veel kijken bij het regelen van een complete uitvaart. De persoonlijke invulling, de uitvaartlocatie, en de totale beleving van een uitvaart zijn belangrijk. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste locatie voor een passend afscheid. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden voor een uitvaart in de regio Den Bosch.

Uitvaartcentrum

’s-Hertogenbosch en omgeving kent diverse uitvaartcentra, waaronder het DELA uitvaartcentrum aan de Rompertsebaan, maar ook de rouwkamers van crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk of van crematorium Rosmalen. Natuurlijk ligt de keuze voor het uitvaartcentrum waarin u de uitvaart wilt laten verzorgen bij u. In de rouwkamer of aula van het uitvaartcentrum/crematorium wordt afscheid genomen. Er wordt vaak voor gekozen om hier ook de condoleance te houden. Dit kan op de dag van de uitvaart, maar bijvoorbeeld ook op de avond voor de uitvaartplechtigheid. U kunt de crematieplechtigheid of begrafenis vormgeven volgens de wensen van de overledene en nabestaanden. Dit kan bijvoorbeeld met muziek, foto’s en gedichten. Het is ook mogelijk de plechtigheid te laten opnemen.

Kerken

In Den Bosch en omgeving kunt u voor het verzorgen van een uitvaart bij meerdere kerken terecht. Veel gekozen kerken zijn bijvoorbeeld De Grote Kerk van de Protestantse Gemeente aan de Kerkstraat en de Sint Janskathedraal (ook wel de Sint Jan genoemd) en in Rosmalen de Sint Lambertuskerk.

Begraafplaatsen

Op begraafplaats Engelen, aan de Graaf van Solmsweg in ’s-Hertogenbosch, kunt u kiezen voor een graf voor één of meerdere personen. Er is een ouder gedeelte, maar ook een nieuwer gedeelte. Ook begraafplaats Orthen heeft een ruime keuze aan diverse soorten graven. Tevens is er op deze begraafplaats een aula waar een afscheidsbijeenkomst kan plaatsvinden, voorafgaand aan de begrafenis. In Rosmalen is de algemene begraafplaats aan de Oude Baan een mogelijkheid. Ook is Natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk een mogelijkheid voor een begrafenis. Deze begraafplaats ligt in een mooi natuurgebied. Er heerst eeuwigdurende grafrust.

Crematoria

Nabij Den Bosch is crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk gevestigd. Maar u kunt ook kiezen voor een kleinschalig crematorium, dan bevelen wij u crematorium Rosmalen aan.

Plechtigheid op een bijzondere locatie

Restaurants worden steeds vaker gekozen als locatie voor een afscheid. Een mooie uitvaartlocatie is Kloosterhotel Zin in Vught. Maar ook diverse andere locaties zijn mogelijk. In een persoonlijk gesprek informeren wij u graag over de mogelijkheden, met uw wensen als uitgangspunt.

Invulling plechtigheid

We helpen u graag met het vormgeven van de dienst. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld muziek afspelen of foto’s vertonen middels een beamer of (televisie)scherm om herinneringen op te halen. U kunt ook het licht laten schijnen op bepaalde voorwerpen met een betekenis. Daarnaast kunt u met een toespraak vertellen over het leven van uw dierbare. Ook zijn er vaak meerdere opties mogelijk voor wat betreft de indeling van de ruimte, u kunt er bijvoorbeeld aan denken om een kring te vormen. De plechtigheid kunt u laten vastleggen op DVD of USB. Ook live streaming behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor kunnen familie en vrienden op afstand de ceremonie bijwonen.

Na de uitvaart

Na afloop van de begrafenis of crematie is er voor de nabestaanden de mogelijkheid om even met de gasten samen zijn. Dit kan in de koffiekamer van het uitvaartcentrum waar koffie en thee met een broodje, een goed glas wijn met een borrelhapje of een compleet diner kan worden verzorgd. Dit zou ook op een andere locatie kunnen. Als herinnering kunt u de gasten een bidprent of gedachteniskaartje geven. U kunt ook denken aan een verzamelstuk of aan een bloem uit de tuin als de overledene daar vaak te vinden was.

Heeft u specifieke wensen voor uw eigen uitvaart of die van een dierbare? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken op 073-2210082. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor u.

VERZORGINGSGEBIED

’s-Hertogenbosch, Bokhoven, Deuteren, Dieskant, Empel, Engelen, Gewande, Heeseind, Hintham, Kruisstraat, Maliskamp, Meerwijk, Nuland, Orthen, Oud-Empel, Rosmalen, Vlijmen, Nieuwkuijk, Haarsteeg, Berlicum, Vught, Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Gemonde, Hedel, Ammerzoden, Well, Vinkel, Geffen, Schijndel. Op verzoek ook daarbuiten.