Uitvaartzorg in Nijmegen

UITVAARTZORG IN NIJMEGEN

Met mijn eigen uitvaartonderneming heb ik, Jurgen Theunissen, als geboren Nijmegenaar, mijn droom waar kunnen maken: het verzorgen van persoonlijke uitvaarten in de regio Nijmegen. Met aandacht en betrokkenheid staan mijn collega Koen Mensink en ik voor u klaar. Als uitvaartondernemer ken ik de weg in de uitvaartbranche in deze regio als geen ander. Van moderne crematoria tot een kerkhof of een algemene begraafplaats, wij vertellen u graag welke mogelijkheden er in Nijmegen zijn. Bij het regelen van een complete uitvaart komt er een aantal dingen kijken. Zo zijn de ligging en de sfeer van de locatie erg belangrijk voor de beleving van een uitvaart. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste locatie voor een passend afscheid. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden voor een uitvaart in de regio Nijmegen.

Uitvaartcentrum

Nijmegen kent diverse uitvaartcentra, waaronder Uitvaartcentrum Rustoord of de rouwkamers van crematorium Jonkerbos of Yardenhuis van Beuningen. Natuurlijk ligt de keuze voor het uitvaartcentrum waarin u de uitvaart wilt laten verzorgen bij u. Binnen het uitvaartcentrum wordt afscheid genomen in de aula. Er wordt vaak voor gekozen om hier ook de condoleance te houden. U kunt het afscheid vormgeven volgens de wensen van de overledene en nabestaanden. Dit kan bijvoorbeeld met muziek, foto’s en gedichten. Het is ook mogelijk de plechtigheid te laten opnemen.

Kerken

In Nijmegen kunt u voor het verzorgen van een uitvaart bij meerdere kerken terecht. Veel gekozen kerken zijn bijvoorbeeld De Ontmoetingskerk, De Maria Geboortekerk of de Stevenskerk. In Heilig Landstichting kunt u gebruik maken van de Cenakelkerk en op de rand van Nijmegen, Groesbeek en Heilig Landstichting ligt de prachtige kloosterkerk Nebo. De Boskapel in Nijmegen is ook zeer geschikt voor grotere gezelschappen. In Molenhoek vindt u de kerk Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten en in Malden de Antonius Abt kerk.

Crematoria

In Nijmegen vindt u crematorium en rouwkamer Jonkerbos aan de Weg door Jonkerbos. Dit crematorium is bij veel Nijmegenaren bekend en beschikt over een grote en een kleine aula. Ook biedt crematorium Waalstede de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid.

Tevens is het Yardenhuis van Beuningen een mogelijkheid. Dit crematorium is te gebruiken voor een intiem afscheid, maar ook een afscheidsbijeenkomst met een groot aantal belangstellenden kan hier plaatsvinden.

Begraafplaatsen

Begraafplaats Jonkerbos is gelegen aan de achterzijde van crematorium Jonkerbos. Deze begraafplaats heeft een ruime variatie aan graven. Tot de mogelijkheden behoren een zandgraf of een keldergraf. Tegenover begraafplaats en crematorium Jonkerbos, ligt begraafplaats Vredehof.

Aan de Dennenstraat vindt u het parochiekerkhof, gelegen achter de Antonius Abt kerk. Daarnaast is er in de wijk Brakkenstein, een kerkhof achter de Sacramentskerk. En op de Daalseweg vindt u een zeer oude begraafplaats, uit 1800.

Aan de Postweg in Nijmegen vindt u begraafplaats Rustoord. Het kenmerkende aan deze begraafplaats is het bijzondere monument bij de hoofdingang van het terrein.

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide

Net buiten Nijmegen bevindt zich een natuurbegraafplaats in de schitterende omgeving van de Mookerheide. De graven hier worden voor onbepaalde tijd uitgegeven en ook urnengraven zijn beschikbaar. Voorafgaand aan de begrafenis kan er een samenzijn plaatsvinden in ’t Buitenhuys en ook kan hier na afloop nog een condoleance of borrel plaatsvinden.

Plechtigheid in een bijzondere locatie, bijvoorbeeld in een restaurant

Restaurants worden steeds vaker gekozen als locatie voor een afscheid. Restaurant Beau in Nijmegen is hier een voorbeeld van. Ook een uitvaart in de buitenlucht in Openluchttheater De Goffert in Nijmegen, of in de Botanische tuin van Landgoed Brakkenstein is een optie. Verder biedt ook Landgoed Grootstal diverse mogelijkheden.

Buiten Nijmegen kunt u ook terecht op prachtige locaties als Slot Doddendael in Ewijk. Maar denk bijvoorbeeld ook aan In De Kas in Winssen, voor een persoonlijk afscheid in een kas in een boomgaard.

In Berg en Dal zijn Fletcher Hotel Erica, Fletcher Parkhotel Val Monte en Landgoed hotel Holthunsche Hof bijzondere locaties. In Lent geldt dit voor het Wijnfort, restaurant Zijdewinde of bijvoorbeeld hotel Van der Valk.

Invulling plechtigheid

We helpen u graag met het vormgeven van de dienst. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld muziek afspelen of foto’s vertonen middels een beamer of (televisie)scherm om herinneringen op te halen. U kunt ook het licht laten schijnen op bepaalde voorwerpen met een betekenis. Daarnaast kunt u met een toespraak vertellen over het leven van uw dierbare. Ook zijn er vaak meerdere opties mogelijk wat betreft de indeling van de ruimte, u kunt er bijvoorbeeld aan denken om een kring te vormen. De plechtigheid kunt u laten vastleggen op DVD of USB. Ook live streaming behoort tot de mogelijkheden, hierdoor kunnen familie en vrienden op afstand de ceremonie bijwonen.

Na de uitvaart

Na afloop van de begrafenis of crematie is er voor de nabestaanden de mogelijkheid om even met de gasten samen te zijn. Dit kan in de koffiekamer van het uitvaartcentrum. Hier kan koffie, thee, een broodje, een goed glas wijn met een borrelhapje of een compleet diner  worden verzorgd. Dit zou ook op een andere locatie kunnen. Als herinnering kunt u de gasten een bidprent of gedachteniskaartje geven. U kunt ook denken aan een verzamelstuk of aan een bloem uit de tuin als de overledene daar vaak te vinden was.

Heeft u specifieke wensen voor uw eigen uitvaart of die van een dierbare? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken op 024-2210122. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor u.

VERZORGINGSGEBIED

Wij verzorgen een persoonlijke uitvaart in alle plaatsen in regio van Nijmegen, bijvoorbeeld: Alverna, Appeltern, Balgoij, Batenburg, Beek, Bemmel, Beneden-Leeuwen, Berg en Dal, Beuningen, Boven-Leeuwen, Boxmeer, Cuijk, Dodewaard, Dreumel, Driel, Druten, Elst, Erlecom, Ewijk, Gennep, Grave, Groesbeek, Heilig Landstichting, Heumen, Horssen, Lent, Leuth, Leur, Maasbommel, Malden, Middelaar, Millingen aan de Rijn, Molenhoek, Mook, Nederasselt, Oeffelt, Ooij, Overasselt, Persingen, Plasmolen, Sint Agatha, Ubbergen, Wamel, Weurt, Wijchen en Winssen. En op verzoek ook buiten deze regio.