Uitvaartzorg in Wageningen

UITVAARTZORG IN WAGENINGEN

Jurgen Theunissen Uitvaartzorg is uw lokale onderneming voor het verzorgen van een persoonlijk afscheid in Wageningen en omgeving. Jurgen en Koen zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden in deze regio en denken graag met u mee om een afscheid vorm te geven dat voldoet aan uw wensen en aan die van uw overleden dierbare. Hoewel Koen inmiddels in Arnhem woont, heeft hij Wageningen bijna dertien jaar zijn thuisstad mogen noemen; zowel tijdens zijn studie als in de jaren erna. De stad is daardoor nog steeds een speciale plek voor hem. Jurgen en Koen kunnen u adviseren bij het kiezen van een afscheidslocatie, helpen bij het invullen van het afscheid en nemen u alle zorgen die bij het organiseren van een uitvaart komen kijken uit handen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden voor een uitvaart in de regio Wageningen.

Uitvaartcentrum

Aan de rand van Wageningen, tegen begraafplaats De Leeuwerenk aan, ligt Herinneringshuys ’t Hoge Heem. In dit sfeervolle, kleinschalige uitvaartcentrum op een mooie locatie is het mogelijk om de opbaring in de dagen voorafgaand aan het afscheid te laten plaatsvinden. Het is hierbij tevens mogelijk om de sleutel tot een eigen kamer te krijgen, waardoor u op uw eigen momenten op bezoek kunt gaan. Daarnaast kan hier een intieme afscheidsbijeenkomst worden gehouden waarbij het delen van herinneringen, het vertonen van foto’s en het luisteren naar muziek mogelijk zijn. Ook kan de locatie gebruikt worden voor een condoleanceavond of een informeel samenzijn met een hapje en een drankje na de afscheidsdienst. Voor iets grotere gezelschappen kan de plechtigheid of condoleance plaatsvinden in de aula van de begraafplaats, direct naast het uitvaartcentrum.

Kerken

Wageningen heeft verschillende kerken waar een rouwdienst gehouden kan worden. In het hart van de stad is er de Grote Kerk Wageningen en even verderop in de Bergstraat de katholieke kerk van St. Johannes de Doper en Verrijzenis des Heren, kortweg Johannes de Doper kerk. Even buiten het centrum kan de uitvaartdienst gehouden worden in onder meer de Bevrijdingskerk en de Arboretumkerk. De Grote Kerk kan ook voor een afscheid zonder religieus karakter worden gehuurd.

Begraafplaatsen

De begraafplaats van Wageningen, De Leeuwerenk, ligt aan de Oude Diedenweg. Deze begraafplaats bestaat uit een algemeen gedeelte, een Israëlitisch deel en een katholiek gedeelte. Er is een ruime aula aanwezig waarin een afscheidsplechtigheid gehouden kan worden. Deze uitvaartbijeenkomst kan geleid worden door een pastoor of dominee, maar kan ook op niet-religieuze wijze worden ingevuld. Er zijn mogelijkheden voor het afspelen van muziek en het vertonen van foto’s tijdens de dienst en ook live muziek is mogelijk. Na de begrafenis kan er een samenzijn in de koffiekamer naast de aula plaatsvinden.

Crematoria

Op korte afstand van Wageningen zijn er diverse mogelijkheden voor een crematie. Zo biedt Yardenhuis van Ede, voorheen Crematorium Slingerbos, een sfeervolle aula met grote ramen die uitzicht bieden op het bos. In Beuningen biedt Yardenhuis van Beuningen diverse mogelijkheden voor het houden van een crematieplechtigheid. Er zijn hier twee aula’s, waardoor zowel voor kleine gezelschappen als voor grote groepen een passende ruimte geboden kan worden. Tot slot kan de crematie ook bij Crematorium Moscowa in Arnhem plaatsvinden.

Plechtigheid op een bijzondere locatie

Regelmatig kiezen mensen ervoor om een afscheidsbijeenkomst op een bijzondere locatie te houden. In Wageningen kan dit bijvoorbeeld bij Fletcher Hotel-Restaurant de Wageningsche Berg, met schitterend uitzicht over de uiterwaarden. Vlakbij Wageningen, in Oosterbeek, kunt u het afscheid laten plaatsvinden op Landgoed de Westerbouwing of in Tuin de Lage Oorsprong. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag meer over deze en andere mogelijkheden.

Invulling plechtigheid

Graag denken wij met u mee over het vormgeven van de dienst. Er is gelegenheid tot het afspelen van muziek, het inhuren van live muziek en het vertonen van foto’s. Er kunnen persoonlijke voorwerpen worden meegenomen en op locatie worden uitgestald en natuurlijk is er alle gelegenheid herinneringen met elkaar te delen door het houden van toespraken. Het afscheid kan worden opgenomen en ook vanuit huis live meekijken, voor familie of vrienden die niet aanwezig kunnen zijn, is mogelijk.

Na de uitvaart

Vaak is er na afloop van de begrafenis of crematie nog behoefte aan een samenzijn met gelegenheid tot condoleren. Deze samenkomst kan worden gehouden in de koffiekamer van het uitvaartcentrum of crematorium. Ook kan de condoleance of koffietafel plaatsvinden in een café of restaurant.
Hierbij kan worden gedacht aan koffie of thee met een broodje, een goed glas wijn met een borrelhapje of een compleet diner. Als herinnering kunt u de gasten een bidprent of gedachteniskaartje geven. Daarnaast is het mogelijk een persoonlijk voorwerp als aandenken mee te geven; denk hierbij aan bloemen uit eigen tuin of verzamelstukken of kunstwerken die de overledene zelf heeft gemaakt.

Heeft u wensen voor uw eigen uitvaart of die van één van uw naasten? Wilt u een keer wat meer informatie over de mogelijkheden of alvast inzicht krijgen in de kosten van een uitvaart? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken op 0317-703017. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor u.

VERZORGINGSGEBIED

Bennekom, Doorwerth, Ede, Heelsum, Heteren, Heveadorp, Oosterbeek, Randwijk, Renkum, Rhenen, Veenendaal, Wageningen, Wageningen-Hoog, Wolfheze, Zetten. Op verzoek ook daarbuiten.