Uitvaartdienst en -muziek

UITVAARTDIENST EN -MUZIEK

En dan is het moment daar. De uitvaartdienst. De laatste momenten samen in het bijzijn van de overleden dierbare. Veelal een emotionele dag. Een dag waarover vooraf veel beslissingen genomen moeten worden. Kiezen we voor begraven of cremeren? Wel of geen religieuze uitvaart? Wie nodigen we uit? Welke kist kiezen we? Welke muziek? Er lijkt geen einde te komen aan de vele vragen die we in korte tijd moeten beantwoorden. Jurgen Theunissen Uitvaartzorg ondersteunt en begeleid de nabestaanden en verzorgt op gepaste wijze de uitvaart van het begin tot het einde. Als geen ander neemt zij u de zorg uit handen zodat u op een respectvolle manier afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Onlangs verzorgde ik een uitvaart, daar werd door een zanger onder andere het lied ‘With you’ gezongen van Matt Simons. Het nummer raakt mij keer op keer als ik een uitvaart verzorg. Het is mijn werk, maar de tekst van dit nummer geeft voor mij zo specifiek weer waar de overledene zou kunnen zijn; ‘Aan de andere kant’.

Muziek heeft vaak een prominente positie tijdens een uitvaart. De tekst roept bijzondere herinneringen op. En helpt om gevoelens uit te drukken. Een bekende kan de muziek live zingen en/of een instrument bespelen. Ook wij hebben contacten met een zeer ruime verscheidenheid aan muzikanten en kunnen u hierin adviseren.