• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • Het bijzondere aan de uitvaart van Veteranen

  Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. De samenleving krijgt steeds meer waardering en respect voor de veteraan. Ook Jurgen Theunissen Uitvaartzorg besteedt hier aandacht aan. In de regio Arnhem zijn er diverse mogelijkheden voor een veteranenuitvaart.

  Steeds vaker zien we dat protocol en ceremonieel vertoon belangrijk zijn bij de uitvaart. Dit laat zien wie iemand was tijdens zijn of haar leven. Een veteranenuitvaart is een uitvaart met bijzondere elementen, die te maken hebben met het verleden als veteraan.

  Bijzondere elementen

  Er zijn bijvoorbeeld veteranen in het bezit van een dapperheidsmedaille. In dat geval heeft een veteraan recht op een uitvaart met (beperkte) militaire eer. Ook kan op verzoek de taptoe geblazen worden of de Nederlandse vlag op de kist gelegd worden. Als uitvaartverzorgers dragen wij geen gewoon pak, maar een jacquet met hoge hoed.

  Mooie herinnering

  Nabestaanden weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn van een veteranenuitvaart. Wij helpen daarom graag met goede voorlichting. Juist de bijzondere elementen maken de uitvaart indrukwekkend. Dat de nabestaanden een mooie herinnering overhouden aan het afscheid, is uiteraard het belangrijkst.

  Lokale mogelijkheden

  Wij verzorgen regelmatig een uitvaart met militaire eer op het landgoed van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem. Verder kunnen veteranen kiezen voor een bijzondere plek om de as te laten verstrooien, bijvoorbeeld op Veteranenlandgoed Vrijland in Schaarsbergen. Dit is een waardige laatste rustplaats midden in de natuur. Niet alleen de as van veteranen, maar ook van mensen die zich met hen verbonden voelen, mag hier worden verstrooid.

  Wensen vastleggen

  Het is belangrijk dat uw nabestaanden weten welke keuzes zij moeten maken voor uw uitvaart. Daarom kunt u bij ons gratis uw wensen vastleggen in een uitvaartwensenlijst. Speciaal voor wensen die met uw veteranenstatus te maken hebben adviseren wij u graag. Vraag hier naar en wij helpen u graag.

  Wilt u meer informatie?

  Wilt u meer informatie over de mogelijkheden rondom een uitvaart? Of wilt u samen met een van ons uw uitvaartwensen doornemen? Neemt u dan gerust telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

  Contactformulier