• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • Daar liep ik dan. Als uitvaartondernemer door het ziekenhuis, naar de kraamafdeling. Het voelde niet natuurlijk. Het klopte gewoon niet. Overal zag ik blije opa’s en oma’s met knuffels lopen. Vanmiddag was ik ook gebeld door een man die net drie dagen opa was. Maar zijn bericht was alles behalve fijn.

  Tegenstrijdige gevoelens
  Luuk was samen met zijn tweelingbroer Sem te vroeg geboren. Sem was nog aan het aansterken, Luuk was te ziek om erbovenop te komen. Toen ik de kamer binnenkwam, keken de ouders me glazig aan. De tegenstrijdige gevoelens van de ouders waren voelbaar voor mij in de kamer.

  “Het klopte gewoon niet.”

  Hoop houden
  Een paar dagen geleden waren ze nog in de wolken door de geboorte van hun tweelingzoons. Al snel veranderde dat gevoel door de vroeggeboorte in onzekerheid. Zouden ze sterk genoeg worden? Hun angst werd enerzijds werkelijkheid. Boosheid en verdriet kwamen in de plaats. Maar toch blijven ze hoop houden voor hun andere kindje. Hoop om Sem uiteindelijk wel mee naar huis te kunnen nemen.

  Ballonnen en bellenblaas
  Op de dag van de uitvaart had een aantal familieleden een knuffel meegenomen. Knuffels om bij het kistje te leggen. We lieten blauwe en witte ballonnen los en bliezen bellenblaas de lucht in. Een emotionele dag. Direct na de uitvaart gingen de ouders weer terug naar hun andere zoontje in het ziekenhuis.