• Arnhem: 026 84 83 148 
  Nijmegen: 024 22 101 22 
  's-Hertogenbosch: 073 22 100 82
  Wageningen: 0317 703 017  
 • Ook wij zijn aanwezig tijdens “het Zorg- en Afscheidsevent Rijk van Nijmegen”, op zondag 8 oktober van 11.00 tot 17.00 uur in en rondom Paviljoen Het Buitenhuis, Ficarystraat 9 in Ewijk.  

  Praten over de dood

  Weet jij van je ouders of ze willen worden begraven of gecremeerd? En je beste vriend(in)? Stel dat jij ongeneeslijk ziek wordt? Hoe ziet je laatste levensfase er dan uit? Het wordt gelukkig steeds normaler om met elkaar over de dood te praten, toch bestaat er nog veel onwetendheid over het onderwerp. Veel mensen weten niet of nauwelijks van elkaar hoe hen laatste wensen eruit zien. Terwijl praten over de dood juist zo belangrijk is.

  Nieuw concept

  “De ‘Afscheidswijzer’: Een boekje vol praktische informatie, instanties en bedrijven voor, rond en na een overlijden. Door onze boekjes komen wij veel in gesprek met bijvoorbeeld gemeenten, zorginstellingen, hospices, uitvaartondernemers en mensen die bezig zijn met het thema afscheid. In die gesprekken komt steeds weer hetzelfde naar voren. Binnen de informatievoorziening rondom de uitvaart is behoefte aan meer persoonlijk contact.

  Bewustwording

  De jonge ondernemers willen met het evenement meer bewustwording creëren. “Wanneer je van te voren weet bij wie je terecht kunt voor specifieke zaken, geeft dit rust als het moment straks daadwerkelijk daar is. Er zijn zoveel mooie lokale initiatieven en betrouwbare bedrijven uit de regio Nijmegen waar mensen terecht kunnen voor advies, kennis of voor het afnemen van diensten.

  Het event mag dan over het laatste afscheid gaan. “Door de bezoekers op een luchtige manier kennis te laten maken met het onderwerp, hopen we dat het gesprek over de dood ook in de persoonlijke omgeving makkelijker zal worden”. Burgermeester Carol van Eert van gemeente Beuningen opent het evenement en gedurende de dag zullen beleving en interactie centraal staan. Via een wandeling door diverse belevingswerelden, met elk hun eigen thema, is er van alles te doen, zien en leren. Weet welke belangrijke rol kan jouw huisarts spelen in de laatste levensfase, neem een kijkje achter de schermen van een goed doel of ga op speeddate met een uitvaartondernemer. Daarnaast zijn er gedurende de dag overal muzikale optredens op het terrein en is er van alles te proeven in de vorm van bijzondere hapjes.

  Toegang tot het Zorg- en Afscheidsevent is gratis.

   

  KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER UITVAARTVERZORGING